Home / Activitati / Anotimpuri pe gips carton

Anotimpuri pe gips carton

 -activitate desfășurată în cadrul Festivalului Național al Șanselor tale –

Peisajele în culori diverse sunt  surse inepuizabile de inspirație pentru pictori și încântare pentru privitori.

Atelierele de pictură în aer liber au fost  destinate tuturor  elevilor doritori să se exprime în domeniul acestei arte, indiferent de vârstă sau specialitate, oferind participanților posibilitatea de a învăța lucruri noi, de a se bucura de momente de creație în natură alături de colegi.

Concursul se desfășoară în două etape. În cadrul primei etape ”toamnă-iarnă”  participă toți elevii care s-au înscris la concurs. Copiii au prezentat până acum anotimpul toamna ca un colț de natură văzut din perspectiva unor  temperamente diferite.

Până la urmă arta nu e un scop, ci doar un mijloc de a sta de vorbă cu oamenii. Să nu uităm că elevii vor fi inspirați la atelierul de pictură de muzica lui Vivaldi, pentru că în muzică instrumentele joacă rolul culorilor folosite de pictor.

Elevii selecționați cu cele mai bune desene participă la cea de a doua etapă ”primăvară-vară”. Premierea va avea loc la sfârșitul celui de- al doilea semestru.

Suportul desenelor este realizat din placă Nida Standard albă cu miez de gips și fețe de carton speciale,  ce se recomanadă a fi folosită în spații cu maxim 60% umiditate.

Această placă, deși a fost utilizată în aer liber  și nu a fost amorsată, și-a menținut proprietățile inițiale, constituind un foarte bun suport pentru desenele realizate de către elevi cu vopsea lavabilă de la Adeplast. Vopseaua a fost gata pregătită în diferite nuanțe specifice fiecărui anotimp.

La atelierul de pictură au participat  25 de elevi  din clasele: IX F, X B, XI C, XI E, XI G, XI D, XII C, XII D.

Atelierul de pictură a fost coordonat de doamna profesor Zlătoianu Ioana, cu sprijinul maistrului instructor Abeaboieru Petrică și a suportului tehnic din partea Siniat România, prin persoana domnului  inginer Florin Mancaș.

(212)

 
 
 
RVV