Home / Activitati / Concurs de grafică ”Ambasadorii Speciilor Amenințate”

Concurs de grafică ”Ambasadorii Speciilor Amenințate”

In luna noiembrie 2022 elevii scolii noastre au participat la .Concursul  de grafică ”Ambasadorii Speciilor Amenințate”

Concursul s-a  desfășoarat în cadrul proiectului Responsabilitate pentru Biodiversitate, implementat de ASOCIAȚIA INFORMART în parteneriat cu Universitatea din București, Centrul de Cercetare a Mediului și Efectuare a Studiilor de Impact (UB-CCMESI) și finanțat de Primăria Sectorului 3 cu fonduri nerambursabile de la bugetul local. Proiectul Responsabilitate pentru Biodiversitate a avut ca scop creșterea gradului de conștientizare al elevilor din școli și licee din Sectorul 3 cu privire la amenințările cu care se confruntă biodiversitatea și măsurile pe care fiecare cetățean le poate lua pentru diminuarea acestora.

Pasionații de grafică și/sau pictură au fost invitați să își lase imaginația și creativitatea să se exprime prin intermediul mai multor tehnici și instrumente artistice: creion, cariocă, acuarelă, pastel, tempera, ulei, design digital, colaj etc.

Lucrările au infatisat  una sau mai multe specii de plante și/sau animale amenințate care se întâlnesc pe teritoriul României.

Lucrările au fost jurizate pe baza originalității, creativității, calității și relevanței subiectului de un juriu din care au facut  parte membri ai echipei de proiect și personalități invitate (cercetători, artiști, jurnaliști etc.)

D-ul Marius Matache, la finalul concursului a adresat: Mulțumiri tuturor profesorilor care au sprijinit inițiativa noastră și aici aș face o mențiune specială pentru Colegiul Tehnic Anghel Saligny, care deși nu a fost implicat direct în proiect, a trimis câteva lucrări foarte interesante la concurs.

Eleva noastra Cătălina Elena Chiriță din clasa XI D a obtinut mențiune cu lucrarea RASUL.

Prof.Ioana Zlatoianu

(39)

 
 
 
RVV