Home / Activitati / Concursul Naţional Catehetic „RUGĂCIUNEA ÎN VIAȚA MEA”

Concursul Naţional Catehetic „RUGĂCIUNEA ÎN VIAȚA MEA”

In anul scolar 2021-2022 scoala noastra a fost implicata in proiectul  desfasurat  în cadrul Concursul Naţional Catehetic„RUGĂCIUNEA  ÎN  VIAȚA  MEA”, organizat cu prilejul  Anului omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului,

Anul 2022 a fost anul comemorativ al Sfinților Isihaști Simion Noul Teolog, Grigore Palama și Paisie de la Neamț

 În contextul  „Anului omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinului” în Parohia Balta Albă s-au derulat o serie de activități în care au fost implicați elevii de la Colegiul Tehnic Anghel Saligny.

La proiectul coordonat de catre colega de religie prof.Laura Marinescu Iacob in colaborarea cu Patriarhia Romana si Biserica Balta Alba sect.3- RUGĂCIUNEA BUNULUI CREȘTIN

Au particpat mai multi profesori si elevii ai scolii.

In cadrul proiectului a fost prezentata importanta rugaciunii in viata bunului crestin,a fost elaborat un panou cu fotografii ale unor biserici importante din tara nostra , am vizitat si descifrat arhitectura Manastirii Antim din Bucuresti, alaturi de elevi din cl.IX E,XI E,XI A.

Proiectul s-a finalizat in dimineața zilei de 7 iunie cand Vasile -Cristian Nița, parohul parohiei Balta Alba din București, împreună cu un grup de 30 de elevi de la Colegiul Tehnic „Anghel Saligny”, însoțiți de prof. de Religie, Laura Iacob, dar și de alte cadre didactice implicate in proiectul Patriarhiei ”Rugăciunea in viața mea”, prof. de Istorie, Putineanu Tatiana și prof. de Educație Muzicală Cioabă Oana, au pornit într-un pelerinaj pe plaiuri argeșene.Pașii i-au purtat spre Mănăstirile Trivale, Negru-Vodă si Nămăiești.

Elevii și-au manifestat bucuria că au participat la această călătorie, atât duhovnicească, cât și recreativă, pentru majoritatea dintre ei fiind prima dată când au vizitat aceste lăcașuri de cult din Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului.

Prof.Ioana Zlatoianu        

(76)

 
 
 
RVV