Home / Activitati / Concursul ”Zidarul Priceput” 2016

Concursul ”Zidarul Priceput” 2016

In anul scolar 2015-2016 s-a desfasurat in cadrul colegiului nostru, proiectul interregional de parteneriat educațional „Școala Zidarului”, in colaborare cu Holcim Romania, finalizat in perioada 12-14 aprilie 2016 cu concursul „Zidarul Priceput”.Proiectul a fost organizat de prof.Zlatoianu Ioana seful catedrei de constructii impreuna cu elevii si dirigintii claselor :

 • IX A-logistica-diriginte prof.Catana Rodica, X D-executie-diriginte prof.Hutter Mihaela,
 • X E-concurenti-diriginte-Sencovici Cristina,XII D-achizitii-diriginte prof.Paraschiva Magda

Grupul țintă a fost format  în special din elevii claselor  a IX a şi a XII a ce urmează calificarea profesională „Tehnician în construcţii şi lucrări publice şi Tehnician desenator pentru construcţii şi instalaţii” din instituția de învățământ aplicantă, Colegiul Tehnic „Anghel Saligny”, și elevii cu același profil sau de la clase profesionale calificarea Zidar-pietrar–tencuitor,din cele 9 unități de învățământ partenere:Colegiul Tehnic „Traian”, sector 2, București;

 • Colegiul Tehnic „ANGHEL SALIGNY”  Bacău
 • Colegiul Tehnic “ANGHEL SALIGNY” Cluj-Napoca
  Colegiul Tehnic Constantin Brâncuși ,Oradea,jud.Bihor
 • Colegiul Tehnic Edmond Nicolau,Brăila
 • Colegiul Tehnic D.Dima ,Pitești, Jud. Argeș
 • Colegiul Tehnic T.Socolescu,Ploiești
 • Colegiul Tehnic A.Saligny,Baia Mare
 • Colegiul Tehnic I.Mincu,Târgu Jiu ,Jud.Gorj

Activităţile derulate, în ordinea desfăşurarii lor au fost:

 • Activitatea nr. 1.Constituirea unei baze de date cu profesorii participanţi la proiect;
 • Activitatea nr. 2. Ateliere de zidărie cu participanţii implicați în proiect
 • Activitatea nr. 3. Standul elevilor
 • Activitatea nr. 4. Noutăți în domeniul cimentului – întâlnire cu reprezentanții companiei Holcim (România)SA ;
 • Activitatea nr. 5. Casa experimentelor– lecție-vizită
 • Activitatea nr 6. „Zidarul priceput” – Concurs pe teme de zidarie şi tencuială
 • Activitatea nr.7. Realizarea unor materiale electronice cu rezultatele proiectului

Pe parcursul instruirii practice din cadrul colegiilor participante elevii au  identificat materialele și uneltele folosite la executarea zidariilor și tencuielilor, au preparat mortare conform reţetelor, si au executat diferite tipuri de zidării respectând normele de protecţia muncii.Toate materialele(nisip,B.C.A.,Tenco) si echipamentele de protectia muncii au fost asigurate de Holcim Romania. De asemenea, Holcim Romania a sponsorizat transportul,cazarea,masa si premiile celor 40 de elevi si a celor 10 cadre didactice implicate in acest proiect.

In cadrul concursului „Zidarul priceput” elevii au sustinut o proba scrisa sub forma unui test grila pe teme de zidarie si tencuiala si o proba practica in care au avut de construit un zid, din B.C.A. cu mortar Tenco ,de 2,4 m lungime cu o inaltime de 1 m.

Elevii si profesorii indrumatori au participat la un tur al orasului,la o lectie vizita la Casa experimentelor ,precum si la o prezentare a partenerului exclusiv Holcim Romania,prin intermediul inimoasei doamne Alina Cristea,manager dezvoltare  durabila, inițiator, organizator și promotor al programului educațional  „Școala Zidarului” .

„Educatia este ca un zid daca primele caramizi sunt strambe ,atunci tot zidul va fi stramb indiferent cata tencuiala adaugam.Felicitari concurentilor pentru spiritul de fair play demonstrat pe tot parcursul desfasurarii concursului Zidarul priceput. ”

 ing. Radoi Maria director al Colegiului Tehnic A.Saligny,Bucuresti

„Multumesc firmei Holcim Romania pentru organizarea si sponsorizarea concursului Zidarul priceput.Mi-a facut o deosebita placere sa lucrez alaturi de doamna Alina Cristea de care ma leaga o veche colaborare.Pe parcursul derularii proiectului ,prin respectul si increderea pe care mi le-a acordat a demonstrat  ca oamenii fini nu sunt doar bine instruiti, ci sunt si educati. Multumesc elevilor participanti ,profesorilor implicati in pregatirea elevilor si in mod special ajutoarelor mele din clasele IXA,XD,XII D. Acestia au demonstrat ca poseda  calitati pe care le admir- generozitate, bunatate, sensibilitate, dinamism,seriozitate,empatie. ”

prof.Zlatoianu Ioana coordonatorul proiectului din cadrul Colegiului Tehnic A.Saligny,Bucuresti

 „In loc sa vedem lipsurile elevilor nostri, e mai bine sa ne concentram asupra punctelor forte. Iar cand va veni momentul inevitabil al comparatiei vom fi in stare sa apreciem ce are deosebit fiecare copil.Multumesc elevilor din clasa mea,IX A pentru devotamentul si seriozitatea cu care s-au implicat in organizarea concursului Zidarul priceput alaturi de doamna prof.Zlatoianu Ioana”

prof.Catana Rodica diriginta a clasei IX A.

 

„Una dintre cele mai importante indatoriri ale noastre ca profesori este sa-i laudam pe elevi atat pentru incercarile cat si pentru realizarile lor. Lauda ii pregateste sa devina o companie placuta pentru ceilalti. E important sa fim sinceri in laudele noastre.Multumesc elevilor mei, din clasa X D, pentru efortul depus in cadrul concursului Zidarul priceput organizat de scoala noastra in colaborare cu Holcim Romania si alte 9 colegii partenere”

prof.Hutter Mihaela diriginta a clasei X D.

„Pentru a trece la actiune, copiii trebuie sa creada in ei insisi si in parerea pe care o au asupra lucrurilor. O modalitate de a-i ajuta  este sa avem noi incredere in ei.Ii felicit pe cei 3 elevi din clasa IX E participanti la concursului Zidarul priceput,in special pe elevul Giolea Ionut care a obtinut locul II.Felicitari si mult noroc in ceea ce doriti sa realizati in continuare! ”

prof.Sencovici Cristina diriginta a clasei IX E.

„Increderea elevilor in ei insisi le va calauzi optiunile profesionale, le va permite sa ia initiative, sa se daruiasca unor persoane de calitate. Fara siguranta de sine si fara sa creada in ei copiii nu vor sti nici sa se bucure de viata, nici sa infrunte greutatile.Le multumesc elevilor mei, din clasa XII D ce s-au oferit sa ajute la achizitia materialelor si uneltelor necesare desfasurarii concursului Zidarul priceput si doamnei prof.Zlatoianu Ioana pentru increderea acordata acestora. ”

prof.Paraschiva Magda diriginta a clasei XII D.

„ Meseria de profesor este foarte grea, dar este si una dintre meseriile cele mai pline de satisfactie. Nimic nu este mai important decat sa-i ajutam pe copii sa devina niste adulti  echilibrati, buni la suflet si responsabili. De aceea multumesc doamnei prof.Zlatoianu Ioana   pentru organizarea concursului Zidarul priceput intr-un mediu prietenos,acela in care eforturile copiilor sunt incurajate, pretuite, in care defectele si greselile sunt tolerate, in care elevii sunt tratati corect, cu rabdare, intelegere si consideratie. Felicit toate echipele participante si speram sa ne revedem cu bine si la anul, la o noua editie a concursului Zidarul priceput”

manager dezvoltare durabila Alina Cristea-reprezentant Holcim Romania.

http://www.holcim.ro/mass-media/comunicate-de-presa/latest-release/article/40-de-elevi-de-la-9-colegii-tehnice-din-intreaga-tara-s-au-intrecut-la-concursul-national-zidarul.html

www.agendaconstructiilor.ro/…/holcim-40-de-elevi-au-participat-la-concursul-zidarulpriceput.html

http://www.romaniapozitiva.ro/bucuresti/40-de-elevi-de-la-9-colegii-tehnice-din-intreaga-tara-s-au-intrecut-la-concursul-national-zidarul-priceput-sustinut-de-holcim-romania/

https://www.youtube.com/watch?v=-NtwCWl-ko0

 

(625)

 
 
 
RVV