Home / Activitati / CURAJ CIVIC

CURAJ CIVIC

Observă și acționează!

Un program de prevenire împotriva violenței în școli în cadrul proiectului Community policing-Poliția de Proximitate în România în colaborare cu ESD Switzerland, adaptat de Christian Weidkuhn

       Cursul de curaj civic se adresează tuturor elevilor și profesorilor având ca scop educația civică, conștientizarea și responsabilizarea cetățeanului activ în vederea prevenirii violenței în școală și în viață.Prin simulare, jocuri de rol, dialog, dezbatere și implicare directă în activități participanții descoperă imporatanța educației, caută soluții , își exprimă puncte de vedere și învață să ia atitudine civică.

În imagini observați elevi de la clasele XI D și XIIF, coordonați de profesorii Mari Ștefan, coordonator de proiecte și programe și Mihai Scarlat consilier psihopedagog. Alături de aceștia se află doamna profesoară documentarist Angelica Vișinescu implicată la rîndul ei ca participant la curs , dar și în supravegherea elevilor.

Este important ca fiecare să-și asume rolul în societate, să ia atitudine civică, să înțeleagă pericolul încălcării normelor, reacțiile la diferite situații mai mult sau mai puțin normale și să prevină prin conduita adopatată acte regretabile de orice tip de violență( verbală, rece, socială, economică, rasială, școlară…)

Această grupă de elevi a participat activ la activitățile cursului, dovedind încă o dată potențialul remarcabil cu care sunt înzestrați. Într-o zi, cu siguranță,  vor aplica ceea ce au învățat la acest curs de curaj civic.

Bravo dragii noștri elevi participanți!

(156)

 
 
 
RVV