Home / Activitati / Eveniment #nZEBReady

Eveniment #nZEBReady

In luna februarie 2023, echipa #nZEBReady din România a organizat un eveniment în cadrul căruia au fost prezentate elevilor din cadrul Colegiilor Tehnice “Anghel Saligny” şi “I.N. Socolescu” importanța şi oportunitățile asociate unei cariere în domeniul construcțiilor, aspecte legate de clădiri tip #nzeb şi clădiri sustenabile în general.

Evenimentul a fost găzduit de Facultatea de Inginerie a Instalatiilor, unde au avut loc mai multe prezentări specifice, demonstrații de vizualizare în infraroşu şi exemple legate de cum poate fi folosită tehnologia VR în domeniul construcțiilor.

De asemenea, cu sprijinul EFdeN, elevii au putut vizita casele sustenabile din cadrul EFdeN Sustainable City – clădiri realizate de echipele #EFdeN pentru competiția Solar Decathlon – clădiri cu poveste frumoasă, care înglobează diferite tehnologii de vârf în materie de ce înseamnă #sustainability şi certificate ca fiind printre cele mai sustenabile din lume.

Proiectul nZEB Ready este implementat în România de Cluster pRO-nZEB, INCD URBAN-INCERC şi Universitatea Tehnică de Construcții București.

In aceasta vizita am fost insotita de colega prof Sencovici Cristina si elevii claselor IX F si XI D.

Acestia au aflat cum se  construiește “Orașul Viitorului”, primul prototip de oraș sustenabil din România, despre inițiativele inovatoare care pot face viața urbană mai bună și care încurajează oamenii către un comportament mai responsabil față de mediu.

Prof.Ioana Zlatoianu

 

(86)

 
 
 
RVV