Home / Noutati / Locul I – 5 licee 5 muzee

Locul I – 5 licee 5 muzee

Puteti viziona materialul video ,,5 motive pentru a vizita Muzeul Militar National,, realizat de echipa liceului nostru  implicata în proiectul 5 licee 5 muzee, editia a VII-a 2014.
      Filmul de 5 minute realizat de noi a primit titlul de ,, cel mai bun material video,,.Am reusit asadar sa obtinem locul 1 si cupa a venit la noi in liceu.
      Din partea Colegiului Tehnic ,,Anghel Saligny,,Bucuresti s-au implicat 50 de elevi si urmatoarele cadre didactice: Bădită Elena-coordonator, Catană Rodica, Mihu Ana, Moțoc Delia și Ștefan Marinela(realizator film).
      De asemenea au obtinut premii individuale pentru completarea chestionarelor,elevii : Voicu Alexandra- clasa a IX-a G locul I, pentru Muzeul Satului și Marinică Alexandru-clasa aXI-a G, locul II pentru Muzeul Antipa
ECDL si Primaria Municipiului Bucuresti au premiat echipa scolii noastre.Proiect 5 licee 5 muzee
Editia a VII-a


Licee selectate pentru participare la proiect:
–       Colegiul Tehnic ANGHEL SALIGNY București
–       Colegiul Național “MATEI BASARAB”  București
–       Liceul Tehnologic ”DIMITRIE GUSTI”  București
–       Școala Superioară Comercială “NICOLAE KRETZULESCU” București
–       Liceul Teoretic “ALEXANDRU VLAHUȚĂ” București

Muzee selectate pentru participare la proiect
–       Muzeul de Artă Veche Apuseană “ Ing. Dumitru Furnică-Minovici “
–       Muzeul Municipiului București
–       Muzeul Național de Istorie Naturală “Grigore Antipa”
–       Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti”
–       Muzeul Național Militar “Regele Ferdinand I”

Perioada de desfasurare

Proiectul se va desfasura in perioada  ianuarie-iunie 2014


Activitati

Vizite la Muzee

1.      Vor fi doua grupe de elevi ( 25 de elevi in grupa )
2.      Fiecare grupa va vizita o singura data fiecare muzeu conform perioadei stabilite de ECDL ROMANIA in programul de vizite si pe baza unei teme stabilite de catre muzeu.
3.      Inainte de efectuarea vizitei trebuie luata legatura cu reprezentantul muzeului pentru a stabili de comun acord data si ora.
4.      Data si ora stabilita de profesorul coordonator de comun acord cu reprezentantul muzeului este transmisa pe mail la ECDL ROMANIA in timp util ( inainte de efectuarea vizitei )
5.      La fiecare vizita profesorul insotitor va avea scrisoarea de recomandare, semnata si stampilata de conducerea scolii, impreuna cu anexa pe care se regasesc cei 25 de elevi care sunt prezenti la acea vizita. Pe aceasta scrisoare se va trece si avizul de la reprezentantul muzeului ( poate fi doar semnatura ). Dupa fiecare vizita profesorul insotitor va completa raportul primit de la ECDL ROMANIA. Astfel, la fiecare vizita se va urmari atitudinea si implicarea elevilor prezenti.
6.      Documentele completate in original vor ramane in mapa scolii la profesorul coordonator iar o copie scanata de pe fiecare document se trimite pe mail catre ECDL ROMANIA
7.      Participantii la proiect vor primi insigne pe care le pastreaza pana la finalizarea vizitelor. Insignele trebuie purtate la fiecare vizita.
8.      Dupa fiecare vizita elevii vor avea posibilitatea sa se inscrie la un concurs individual. Pe site-ul ECDL ROMANIA va exista o pagina destinata proiectului “ 5 licee 5 muzee” unde, pe baza unui cont unic, fiecare elev va avea acces la un chestionar online cu 10 intrebari legate de vizita muzeului. In functie de numarul de elevi participanti la concurs va exista si un liceu castigator. Astfel, ei trebuie sa fie informati la inceperea vizitei despre acest concurs. Accesul la completarea chestionarului va fi limitat pe o perioada stabilita de catre ECDL ROMANIA si anuntata fiecarui elev.
9.      La sfarsitul proiectului elevii vor avea de realizat un material video cu tema “5 motive in 5 minute”. Materialul video va fi realizat pe liceu (de catre ambele grupe implicate in proiect) si va face referire doar la unul din muzeele vizitate, ce va fi cunoscut de catre liceele participante in cadrul conferintei de lansare printr-o tragere la sorti. Materialul video nu trebuie sa depaseasca 5 minute si va prezenta in mod cat mai creativ si cat mai original 5 motive care ar trebui sa te determine sa vizitezi muzeul respectiv. Nu se culeg informatii de pe Internet! Toate informatiile trebuie sa aiba legatura cu realizarea vizitelor!

Teme muzee :
Muzeul de Artă Veche Apuseană “ Ing. Dumitru Furnică-Minovici “ :
OTHERWISE

Muzeul Național Militar “Regele Ferdinand I”:
100 DE ANI DE LA DECLANSAREA PRIMULUI RAZBOI MONDIAL

Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti”:
Viaţa de odinioară în satul tradiţional, reflectată în gospodăriile din Muzeul Satului

Muzeul Municipiului București:
Bucuresti – Credinta si Traditie


Muzeul Național de Istorie Naturală “Grigore Antipa”:
Padurea Amazoniana

Mai multe fotografii de la eveniment regăsiţi pe pagina facebook ECDL ROMANIA.

La adresa gasiti informatii suplimentare despre premiere
  http://www.ecdl.org.ro/noutati-articol/premiantii-5-licee_506.html

(413)

Tags: ,

 
 
 
RVV