Home / Activitati / Micul montator de ghips carton – Partener Siniat Romania

Micul montator de ghips carton – Partener Siniat Romania

Micul montator de ghips-carton”, concurs municipal înscris în CAE – 3.04.2013

           Siniat România a organizat, în perioada 19 ianuarie – 29 martie, programul de instruire tehnică “Micul Montator de gips carton” in atelierul scoala al Colegiului Tehnic Anghel Saligny Bucuresti.
Activitatea demarată de Siniat România în parteneriat cu Colegiul Tehnic “Anghel Saligny”, a avut ca scop familiarizarea elevilor cu practica montării sistemelor din gips carton. In acest program au fost implicate cate doua echipe de elevi  provenite din cinci licee  tehnice din Bucureşti.
Tema pe care participanţii au avut-o de îndeplinit in cadrul concursului a fost construcţia unei machete  din gips carton: executarea unui perete despartitor din gips carton si placarea unui perete existent. Cele mai bune proiecte au fost premiate de către Siniat România în cadrul unei festivităţi ce a avut loc in saptamana “Sa stii mai multe, sa fii mai bun !”.

ColegiulTehnic Anghel Saligny - Bucuresti

ColegiulTehnic Anghel Saligny – Bucuresti

ColegiulTehnic Anghel Saligny - Bucuresti

ColegiulTehnic Anghel Saligny – Bucuresti

 

 

MICUL MONTATOR

Programul de instruire al elevilor in vederea desfasurarii concursului “Micul Montator de gips carton”  a avut loc in perioada 19.11.12 – 29.03.13.

In atelierul scoala dotat de Siniat Romania al Colegiului Tehnic Anghel Saligny s-a desfasurat pregatirea teoretica si practica a elevilor. Programul s-a adresat elevilor din cinci liceele tehnice din Bucuresti: Anghel Saligny, Mihai Bravu, Traian, Elie Radu, Mircea cel Batran fiecare liceu participand cu cate doua echipe de elevi. In saptamana 01 – 05.04.2013, numita si “Sa stii mai multe, sa fii mai bun !”, elevii participanti in cadrul acestui program au luat parte la concursul “Micul Montator” avand ca tema constructia unei machete  din gips carton, cele mai bune proiecte fiind premiate de catre Siniat Romania in cadrul festivitatii din data de 3.04. 2013.

 

Programul de instruire a constat in trei sesiuni(cate una pe sapatamana) a cate 5-6 ore (cu pauze),acordate fiecarei echipe, in care s-au prezentat teoretic si practic materialele si regulile de montaj pentru sistemele de gips-carton.

Prima sesiune (5 ore)

Prezentare Safety privind riscurile prezente la atelierul scolii de montaj si masurile de prevenire a accidentelor;  Prezentarea placilor marca Nida : tipuri, domenii de utilizare, prelucrare.

Executie practica mostre de placa si prezentarea profilelor utilizate la structura metalica

Executie practicaØsisteme de gips carton (tipuri, domenii de utilizare) mostre de profile metalice, masurarea, trasarea si debitarea profilelor.

Prezentarea accesoriilor utilizate

ExersareØconstructia sistemelor de gips carton(tipuri, domenii de utilizare) practica in montarea accesoriilor: suruburi cu masina de insurubat,imbinarea racordurilor.  Executie practica a unui  sistem de gips-carton simplu (perete D75/50 cudimensiuni 1,2m x 1m) si finisarea acestuia (preparare ipsos de imbinari,montare banda de imbinare). Sub supravegherea instructorului elevii au trasat,au taiat profile si le-au montat, au debitat placi gips-carton si le-au fixat pe structura cu ajutorul accesoriilor, au finisat zonele de imbinari si golurile.

A a doua sesiune (cu durata de aproximativ 6 ore, in functie de indemanarea fiecarei echipe)

Dupa reamintirea regulilor safety si echiparea corespunzatoare, elevii au inceput practica pentru executia proiectului de concurs: o macheta din gips carton cu placarea unui perete si executarea unui perete despartitor din gips carton.

In cea de-a treia sesiune (cu durata de aproximativ 6 ore) elevii au trecut la finisarea machetei prin indepartarea surplusului de material si slefuirea  portiunilor denivelate.

In cadrul programului de instruire a avut loc si o sesiune (cu durata de 4 ore) implicand toate echipele participante, cand s-au facut ultimile retusuri la lucrarile de proiect si au fost reamintite regulile safety, cunostintele predate, diferite modalitati de montaj pentru sisteme gips-carton.

Siniat Romania a premiat cele mai bune lucrari si a  invitat toti elevii participanti pe data de 5.04 2013 la o vizita in fabrica de placi Siniat  din Bucuresti.

ColegiulTehnic Anghel Saligny - Bucuresti

ColegiulTehnic Anghel Saligny – Bucuresti

ColegiulTehnic Anghel Saligny - Bucuresti

ColegiulTehnic Anghel Saligny – Bucuresti

 

COLEGIUL TEHNIC ANGHEL SALIGNY-B-dul N.Grigorescu nr.12,sect.3,Bucuresti

 

 

A.Niveluri de invatamant-liceu zi/ruta directa,liceu seral/ruta directa,ruta progresiva 

Numarul de elevi din scoala: 8

Numarul cadrelor didactice din scoala: 1

 

Coordonator activitate:prof.Ioana Zlatoianu,sef.Catedra Constructii,ioana_yoko@yahoo.com

1.Titlul activitatii:MICUL MONTATOR DE GIPS CARTON 

2.Domeniul in care se incadreaza:domeniul tehnic

3.Scopul activitatii:sa ne cunoastem partenerii,dezvoltarea abilitatilor practice ale elevilor

4.Obiective educationale:dobandirea abilitatilor practice,identificarea materialelor si uneltelor,constientizarea si respectarea NTSM.

5.Elevii participanti:elevi din cl.XI, XII si XIII (Traian,A.Saligny,Elie Radu,Mihai Bravu,Mircea cel Batran)

6.Durata si locul activitatii: 3 zile -atelier Siniat din scoala noastra,CDI,fabrica de placi Siniat

7.Descrierea activitatii:Concursul Micul montator din gips carton a constat intr-o proba practica si anume realizarea unei machete cu sisteme de gips carton,sustinerea probei practice(1.04.2012);intr-o proba teoretica si premierea participantilor(3.04.2013);vizita tehnica la partenerii scolii noastre de la fabrica de placi Siniat(5.04.2013).

In cadrul acestei activitati au participat elevi si cadre didactice atat din scoala noastra cat si de la liceele:Traian, Elie Radu, Mihai Bravu,Mircea cel Batran

8.Rezultate obtinute:initierea elevilor in tainele prelucrarii gips cartonului;formarea abilitatilor practice;informarea elevilor cu privire la fabricarea si utilizarea produselor partenerilor nostri.

9.Elevii si profesorii precum si partenerii nostrii din departamantul tehnic Siniat si-au manifestat dorinta continuarii acestui proiect cu mai multe echipe de elevi implicate si din cadrul mai multor licee tehnice din tara.Acest lucru se poate realiza printr-o mai buna popularizare a acestui concurs atat in randul profesorilor cat si  in randul elevilor, precum si prin alocarea unui spatiu mai mare pentru activitatile practice din cadrul acestui proiect.

10.Aceasta activitate a fost propusa ca fiind cea mai reprezentativa din scoala noastra deoarece fiind un colegiu tehnic am considerat oportun sa prezentam sustinerea  partenerilor scolii noastre in instruirea si sustinerea elevilor.In acest proiect nu au fost implicati doar elevii scolii noastre ci si elevi din alte licee invitate.Instruirea in cadrul atelierului Scoala de montaj a constat in trei sesiuni prin care elevilor le-au fost prezentate notiuni de safty,tipurile de placi din gips carton,metodele de montare si finisare.

Elevii din cadrul liceului Mihai Bravu au fost incantati de cele invatate si si-ar fi dorit sa aibe si scoala lor asemenea parteneri care sa se implice concret in instruirea prin joc a elevilor.

Elevii scolii noastre au apreciat seriozitatea si comportamentul instructorilor tehnici din acest program si metodele acestora prin care le-au captat atentia elevilor.

Profesorii indrumatori ai elevilor implicati in acest concurs au fost incantati de materialele informative puse la dispozitia lor de catre membrii Siniat,de prezentarile facute precum si de premiile oferite elevilor.

Parintii elevilor implicati au fost bucurosi si totodata mirati ca inca mai exista asemenea parteneri si sustinatori ai scolilor si in special ai copiilor cu abilitati practice.

B.

Echipa Siniat  ne-a sustinut cu promtitudine si bucurie ori de cate ori i-am solicitat ajutorul si in mod special in saptamana Sa stii mai multe sa fii mai bun  prin concursul Micul montator de gips carton-director Radoi Maria

Echipa Siniat pe timpul instruirii elevilor si desfasurarii concursului Micul montator de gips carton a demostrat rabdarea de a asculta,capacitatea de a intelege si sensibilitatea de a simti dublate de un mare bun simt,devenind prin aceste calitati niste modele pentru elevi.-prof.Voicu Mariana

Aptitudinea sociala de baza a echipei Sinait este implicarea, inducand acest lucru si elevilor  si profesorilor participanti la acest eveniment din scoala nostra-director adjunct Putineanu Tatiana

Colegii catedrei de constructii au fost initiatorii acestui concurs ei comunicandu-mi gandurile lor,iar prin implicarea conducerii scolii noastre si a Siniat Romania l-am transformat in fapte- prof.Zlatoianu Ioana

Echipa de elevi din liceul Traian a dovedit interes si seriozitate pentru aplicatiile practice din cadrul atelierului de instruire,dar si pentru insusirea cunostintelor teoretice privin sistemele de gips carton-prof. Nastasa Mircia

Elevii liceului Mihai Bravu au fost entuziasti pe tot parcursul concursului si mi-au declarat ca au invatat lucruri pe care nu stiau ca le pot face si ei bine-prof.Rat Irina

In cadru atelierelor de lucru elevii au constientizat ca numai un bun meserias isi poate asuma raspunderea lucrarii sale-instructor tehnic Siniat Romania- ing. Mancas Florin

Mutumesc echipelor de elevii si profesorilor implicati in actiunea Micul montator de gips carton, conducerii Colegiului Tehnic A.Saligny si ne dorim extinderea acestei initiative implicand un numar mai mare de echipe din liceele cu profil tehnic de constructii-expert tehnic  Siniat Romania –ing. Damian Dragan

Elevii și profesorii Colegiului Tehnic „Anghel Saligny”, precum și partenerii noștrii din cadrul departamentului tehnic Siniat și-au manifestat dorința continuării  proiectului  Micul montator de gips carton cu mai multe echipe de elevi implicate și din cadrul mai multor licee tehnice din tara. Activitățile au la  bază  dezvoltarea abilităților practice şi formarea deprinderilor pentru lucrul în echipă, elemente esenţiale pentru integrarea pe piața muncii. Proiectul se adresează  in special elevilor claselor a XII-a, a XIII rp.calificările „Tehnician in construcții și lucrări publice”și „ Tehnician desenator in constructii și instalații”.

Aceasta activitate a fost propusă ca fiind cea mai reprezentativă din școala noastră deoarece, fiind un colegiu tehnic am considerat oportun să prezentam susținerea  partenerilor școlii noastre in instruirea practică a elevilor. In acest proiect nu au fost implicați doar elevii școlii noastre ci și elevi din alte patru licee tehnice invitate. Instruirea in cadrul atelierului Siniat va consta in trei sesiuni prin care elevilor le vor fi  prezentate noțiuni de protecția muncii, tipurile de plăci și sisteme din gips carton, precum și metodele de montare și finisare.

Proiectul se derulează în perioada noiembrie 2012 –aprilie 2013 in atelierul Siniat din cadrul Colegiul Tehnic „Anghel Saligny”, responsabil cu instruirea practică a elevilor fiind instructor tehnic, domnul Florin Mancaș.

In cadrul proiectului se vor  derula următoarelor activități:

Activitatea nr. 1. Atelierul Siniat;  prelucrarea gips cartonului

Activitatea nr. 2. Standul elevilor ; formarea abilităților practice;

Activitatea nr. 3. Noutăți în domeniul sistemelor de gips carton – întâlnire cu reprezentanții firmei de profil Siniat ;

Activitatea nr. 4. „Micul montator de gips carton” – Concurs pe teme de gips carton

Activitatea nr. 5. Fabrica de placi de gips carton Siniat – vizită

Proiectul se va incheia cu un concurs pe teme de gips carton constand intr- o proba practică și anume realizarea unui sistem simplu din gips carton și o probă scrisă tip test grilă, precum și o vizită tehnică la fabrica Siniat.

ColegiulTehnic Anghel Saligny - Bucuresti

ColegiulTehnic Anghel Saligny – Bucuresti

ColegiulTehnic Anghel Saligny - Bucuresti

ColegiulTehnic Anghel Saligny – Bucuresti

(643)

Tags: ,

 
 
 
RVV