Home / Activitati / Miniaturi

Miniaturi

In anul scolar 2015-2016 am continuat traditia concursurilor de pictura si desen din anii anteriori:Anotimpuri,Fatade urbane cu  Miniaturi.

Arta nu e un scop, ci doar o forma de a sta de vorba cu oamenii.Oamenii, peisajele in cele mai diverse culori sunt surse de inspiratie pentru artisti si o incantare pentru privitori.

Profesorii doresc ca elevii sa isi dezvolte indeajuns increderea de sine pentru a nu mai simti nevoia sa-i copieze pe altii.Astazi,cam orice se poate copia numai sufletul nu.

Daca ne facem timp sa-i vedem cu adevarat pe copii, sa ascultam ce spun, sa privim ce fac, sa aflam ce simt ne va fi mult mai usor sa le apreciem eforturile si succesele atunci cand invata sa-si croiasca un drum in viata. A ne impartii timpul cu copii inseamna sa fim mai flexibili sa ne adaptam la evolutia nevoilor lor. 

Atelierele de pictura din cadrul concursului Miniaturi au fost  destinate tuturor  elevilor doritori sa se exprime in domeniul acestei arte, indiferent de varsta sau specialitate, oferind participantilor posibilitatea de a invata lucruri noi, de a se bucura de momente de creatie alaturi de colegi.

La concursul de desene Minaturi  s-au inscris 24 de elevi din cl.IX-XI.

Proba a constat in executarea unor desene in miniatura cu acuarele,carioci,creioane pe placute de gips carton.Placutele au fost asigurate de firma Siniat Romania. Suportul desenelor este realizat din placa Nida Standard alba cu miez de gips si fete de carton speciale,  placa  ce se recomanada a fi folosita in spatii cu max 60% umiditate .

Cea de a doua etapa a constat in votul elevilor din scoala pentru cea mai buna lucrare,dintre cele finalizate,prezentate in expozitia amenajata in holul colegiului nostru.

Finalistii au fost elevi din cl.X D, IXA, XC si IXD.

Elevii au fost premiati de catre scoala cu o vizita la muzeul Tiriac,cu materiale pentru desen si dulciuri de catre firma Holcim Romania,prin amabilitatea Doamnei Alina Cristea,manager dezvoltare durabila , o doamna ce isi merita pe deplin majuscula.

Multumesc elevilor pasionati de pictura pentru ca au participat la concursul Miniaturi.

Lupt pentru ca cei pasionati de arta sa isi urmeze visul.Copii trebuie sa se placa pe sine si sa-si formeze despre persoana lor o imagine pozitiva indiferent de aprobarea sau dezaprobarea celorlalti,fara a cadea in aroganta sau ridicol. Sa evalueaze  faptele si sa aiba forta interioara de a actiona in consecinta.

                                                                               Prof.Ioana Zlatoianu

(450)

 
 
 
RVV