Home / Activitati / Muzeul Maşinilor de Epocă

Muzeul Maşinilor de Epocă

 In data de 3 iunie 2016 am premiat elevii implicati in  mai multe proiecte derulate in scoala noastra.Prin amabilitatea unui grup de tineri entuziasti ce administreaza Ţiriac Collection am avut parte de un tur gratuit pentru 43 elevi si  5 profesori.M-au insotit in aceasta vizita  inimoasele colege prof.Catana Rodica,prof.Badita Elena,prof.Motoc Delia si prof.Cucu Mihaela,care de altfel m-au ajutat, alaturi de multi alti colegi si pe parcursul proiectelor tehnice,creative si de voluntariat:Casa de copii Diaconia,Sa intelegem natura,Zidarul priceput,Miniaturi,Sanitarii priceputi.

Elevii participanti au fost in special elevi ai claselor:IX A,IX B,XD,XA,XE care prin munca,seriozitatea, bunavointa si bunul simt de care au dat dovada in proiectele amintite au meritat pe deplin acest tur.

   Intotdeauna vor exista elevi mai buni, mai destepti sau mai cuminti decat ai nostri. Depinde cum privim lucrurile. In loc sa vedem lipsurile elevilor nostri, e mai bine sa ne concentram asupra punctelor forte. Iar cand va veni momentul inevitabil al comparatiei vom fi in stare sa apreciem ce are deosebit fiecare copil.

 Ţiriac Collection, galeria de mașini și motociclete clasice, strânse de-a lungul timpului de miliardarul Ion Țiriac este amenajată în Otopeni, vizavi de aeroportul Henri Coandă.Expozitia se întinde pe o suprafață de peste 2.200 mp și reunește 64 de automobile exotice, prezentate în premieră publicului din România.

Am fost asteptati in fata scolii de un autocar Mercedes-Benz cu doi soferi profesionisti care ne-au dat detalii despre traseu si durata vizitei.Am fost primiti de o echipa tanara, foarte bine pregatita din punct de vedere tehnic,pasionata de munca ei, ce a raspuns cu placere intrebarilor puse de catre copii.

Vizitatorii primei colecții private deschisă în țara noastră au șansa de a admira modele de referință, produse de branduri celebre – Mercedes-Benz, Jaguar, Ferrari, Lamborghini, Rolls-Royce, Bentley, Maserati, Aston Martin, Cadillac, Ford, Lancia, Chevrolet, Jensen etc.

Am facut fotografii si am primit informatii interesante despre masinile prezente in expozitie.Am fost preluati la finalul vizitei de acelasi autocar care ne-a adus in siguranta pana la poarta scolii.

Datorita comportamentului fara repros al elevilor nostri ,pe tot parcursul vizitei, am fost invitati sa revenim oricand dorim sa mai organizam astfel de tururi si pentru alti elevi meritosi din scoala.

Am trei tipuri de cadouri preferate:cartile,florile si timpul. Cel din urma valoreaza cel mai mult pentru mine.

Multumesc organizatorilor,colegelor si elevilor pentru o zi frumoasa petrecuta in compania lor. Meseria de profesor este foarte grea, dar este si una dintre meseriile cele mai pline de satisfactie. Nimic nu este mai important decat sa-i ajutam pe copii sa devina niste adulti  echilibrati, buni la suflet si responsabili.

                                                                                                             Prof.Ioana Zlatoianu

(379)

 
 
 
RVV