Home / Activitati / Parteneriat Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti

Parteneriat Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti

In luna martie 2023 in cadrul colegiului nostru am avut doi invitati de onoare ai Facultatii de Hidrotehnica Bucuresti si anume domnul decan conf. univ. dr. ing. Alexandru Nicolae Dimache si   domnul prodecan conf. univ. dr. mat. Leonard Dăuș.

Acestia au prezentat  oferta educationala a facultatii si au tras un semnal de alarma cu privire  la deficitul real de ingineri pe plan național și internațional în multe domenii, unele dintre ele fiind vitale pentru buna funcționare și dezvoltare a unei societăți.

Colegiul Tehnic Anghel Saligny Bucuresti  a dezvoltat pe parcursul anilor actiuni  in parteneriat cu UTCB,o universitate de prestigiu din Romania cu un grad de incredere ridicat, cu o traditie si cu o larga recunostere nationala si internationala.Pentru Colegiul Tehnic Anghel Saligny Bucuresti aceasta universitate a insemnat  si va insemna oportunitati de cariera pentru elevii liceului care invata la clasele cu profil tehnic.

In vederea orientarii lor profesionale,  elevii interesati de a urma o cariera in domeniul constructiilor au participat la promovarea ofertei educationale, de catre cei doi invitati,  au vizitat universitatea cu ocazia Zilei portilor deschise, au participat si la aplicatii practice in laboratoare e.t.c.

In baza parteneriatului dintre institutiile noastre o parte dintre profesorii UTCB, membrii ai Facultatii de Hidrotehnica participa in cadrul colegiului nostru in comisii de examen atat la concursurile pe meserii cat si la examenul de absolvire al scolii postliceale.

 

 

(8)

 
 
 
RVV