Home / Activitati / Proiectul “VEDEM CU SUFLETUL”

Proiectul “VEDEM CU SUFLETUL”

Anul trecut si anul acesta au avut loc activități de voluntariat derulate  la SCOALA DE NEVAZATORI NR/4, SECT.2 ,in cadrul proiectului  VEDEM CU SUFLETUL ,cu ocazia Crăciunului ,Pastelui si a zilei de 1 iunie alături pofesori si  de elevi ( cl.X E,XII E,XG) din cadrul colegiului nostru.

Școala Gimnazială Specială pentru Deficienţi de Vedere funcţionează în clădirea din str. Austrului, de peste 50 de ani – o clădire istorică, aflată aproape de centrul capitalei în care a funcționat școala comunității grecești..

Şcoala Gimnazială Specială pentru Deficienţi de Vedere şcolarizează copii cu deficienţe de vedere, de vârstă preşcolară şi şcolară grădiniță, clasele I – VIII, din Bucureşti şi din toată ţara.

Aproape 130 de elevi bat la uşile şcolii la fiecare început de an şi aşteaptă să-şi întâlnească colegii,

Pentru o parte dintre ei, alaturi de alte trei scoli implicate in acest proiect , am adus putina veselia in sufletele  lor.

In aceste vremuri in care razboiul nu se castiga cu armatele ci prin rezistenta morala a oamenilor, noi am reusit acest lucru prin efortul comun al colegilor si al elevilor.

Universul e plin de minuni,dar nimic nu e mai minunat ca omul.Prin aceste actiuni am demonstrat ca suntem oameni si un exemplu pentru elevii nostri.

Multumesc colegilor si elevilor pentru ajutorul acordat in organizarea actiunilor de la Scoala de copii nevazatori nr.4.

Omul singur are foarte putina putere si este ca un Robinson parasit:numai impreuna cu ceilalti el este ceva si poate ceva.

Daca toata grija noastra nu ne poate face viata fericita,cu atat mai putin ne-o poate face fericita nepasarea.

Ne-am atins un scop, ce parea de fiecare data, aproape imposibil.Fiecare scop atins e un moment de fericire.Adevarata generozitate,ca si eleganta,se recunoaste dupa faptul ca ea nu se face remarcata.

Prof.Ioana Zlatoianu

(72)

 
 
 
RVV