Home / Activitati / Protejand mediul – ne protejăm pe noi

Protejand mediul – ne protejăm pe noi

Proiectul educativ – concurs național „Protejând mediul, ne protejăm pe noi !”,

În perioada februarie – iunie, 2016, Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” a fost implicat în proiectul educativ – concurs național „Protejând mediul, ne protejăm pe noi !”, implementat de Liceul Tehnologic ,,Căpitan Nicolae Pleșoianu”, Râmnicu Vâlcea. Proiectul a avut ca scopul dezvoltarea în rândul elevilor a spiritului de inițiativă, a comunicării, a schimbului de bune practici în vederea formării unei educații ecologice demne de un cetățean european și formarea unei atitudini conștiente și responsabile față de mediu. De asemenea, a urmărit creșterea responsabilizării elevilor, profesorilor și părinților față de mediu, prin educare, implicare și generarea unui angajament comun al tuturor – școală, familie, comunitate.

În cadrul proiectului s-au derulat activități complexe și variate:

  • „Ce faci pentru a fi eco-friendly în activitatea ta de zi cu zi ?”
  • „Reciclare creativă“
  • „Mai mult verde !”
  • „Natura vorbește. O auzi, dar…o asculți? Dacă natura ar avea voce umană, ce ar spune?“

Din școala noastră, au dorit să se implice în proiect atât elevi de la filiera tehnologică cât și elevi de la filiera vocațională – totalul fiind de peste 100 de elevi, coordonați de patru cadre didactice.

Din cele 27 de unități de învățământ din întreaga țară înscrise în proiect, echipa „OXIGEN” a Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” s-a clasat pe locul al IV-lea, obținând premiul special.

 

 

(305)

 
 
 
RVV