Home / Activitati / Shakespeare forever

Shakespeare forever

Activitatea catedrei de engleză, coordonată de prof. Roxana Lascăr scoate în evidență că Shakespeare poate fi contemporan. Elevii s-au întrecut în interpretarea rolurilor  și publicul a rămas impresionat.

Mărturii ale elevilor implicați:

DIN CULISE

Când mi s-a propus să joc rolul lui Shakespeare am știut ca voi fi foarte potrivit!  La repetiție am încercat sa respect indicațiile profei. Am fost încurajat de colegii mei care au fost… primul meu public. A venit și ziua în care profa de engleză mi-a adus costumul de epocă! L-am probat cu bucurie și desigur Facebook-ul a aflat imediat de bucuria mea. Mă obișnuiam din ce în ce mai mult cu ideea rolului, cu tot ce trebuia să fac! În sfârșit ziua cea mare a sosit! Sala era plină de colegii de clasă, de profesorii mei și de directoare. Desigur, emoția era mare, dar eu știam ca voi reuși. Fiecare  replică îmi dădea din ce în ce mai multă încredere în mine și în succesul spectacolului. Aplauzele de la final mi-au răsplătit efortul și m-au făcut să fiu tare mândru de mine! Mulțumesc pentru șansa ce mi s-a oferit și pentru o amintire de neuitat!

Ciută Ionuț, XID

     ,, Era o zi de joi calduroasă , aveam de interpretat rolurile de la engleză . Trebuia să ne citim textul după o foaie …era foarte simplu. Cu 5 minute înainte de începerea scenetei , am aflat de la doamna de engleză că fata din a doua scenetă a renunțat . M-a rugat să îi iau eu rolul , am acceptat chiar dacă nu am învațat textul în cele 5 minute mi-am propus macar 3 replici să le învăț . Aveam emotii , tremuram din toate incheieturile , îmi era foarte teamă să nu ma încurc . După ce au venit toți copii de la alte clase ne-am așezat la locurile noastre , am început să ne jucăm rolurile . Când colegul nostru Shakespeare , a început să cadă după scaun și să spună repliciile lui haioase toată sala a început să râdă. Și  noi la fel. Cei din public au început  să se strâmbe la noi și să ne facă să ne încurcăm dar pentru noi nu a fost atât de greu… ne-am descurcat . Urma sceneta Romeo si Julieta , unde eu aveam rolul mamei . Când am ajuns acolo în față m-am panicat și am uitat rolul . M-am simțit prost , începusem să tremur să mă panichez dar m-am adunat și am reușit….Dupa terminarea scenetei Romeo si Julieta , m-a felicitat doamna și mi-a spus că dacă nu eram eu se ducea tot farmecul scenetei chiar dacă m-am încurcat . Am fost fericită și m-am calmat când dansa mi-a spus așa .. Unchiul meu mi-a spus la fel că am facut bine , că a fost bine …și ele elev…fiind în sală.  A fost o experiență frumoasă din toate punctele de vedere . M-am simtit mandră de mine.

Cuțăr Ramona, XID

(117)

 
 
 
RVV