Home / Activitati / TERMOIZOLATORUL EFICIENT

TERMOIZOLATORUL EFICIENT

Prof. Ioana Zlatoianu:

Va multumesc pentru pregatirea elevilor si  premierea din cadrul concursului “Termoizolatorul eficient”, prin care cuvantul s-a convertit in fapta. Caracterul omului se poate judeca dupa actiunile sale, iar fara caracter nu exista frumusete.

Gestul departamentului tehnic, ajutorul gratuit e de nepretuit, nu se poate plati. Acesti oameni traiesc in inima noastra si acolo sunt ca acasa. 

In intervalul 24-26 aprilie 2018, in cadrul Colegiului Tehnic Anghel Saligny din Bucuresti a avut loc concursul „Termoizolatorul eficient”, ce a constat in realizarea unei machete de tip termosistem,materialul de baza fiind vata bazaltica.In cadrul concursului municipal Termoizolatorul eficient au participat 30 de elevi din clasele a IX-a – aXII-a, din 15 licee.
Au vut loc sedinte de instruire teoretice si practice, in perioada februarie-aprilie 2018, in atelierul scolii de montaj din cadrul colegiului nostru,avand ca indrumatori pe domnii Emilian Grigore si Iulian Tanasa,reprezentanti ai departamentului tehnic  ROCKWOOL Romania.Acestia au prezentat elevilor notiunile teoretice cu privire la punerea in opera a unui termosistem cu vata bazaltica,proprietatile materialelor componente,precum si normele de tehnica securitatii muncii.

In cadrul instruirii practice elevii au fost initiati cu privire la manuireauneltelelor, manipularea materialelor si montarea accesoriilor din care se realizeazatemosistemul.Deasemenea, elevii au invatat sa prepare adezivul si masa de spaclu conform retetei de pe sac.Echipele au parcurs toate etapele de executie a unui termosistem pe baza de vata bazaltica si au inteles avantajele acestuia in comparatie cu cel al unui termosistem ce nu  rezista la foc.
Fiecare echipa a fost fotografiata si notata pe parcursul desfasurariiinstuirii practice si a primit echipament de protectia muncii asigurat de firma ROCKWOOL Romania.

Singurul sponsor al concursului „Termoizolatorul eficient” a fost firma ROCKWOOL Romania.Materialele si uneltele au fost puse la dispozitia elevilor de catre aceasta pentru toate echipele participante.

In urma mediei aritmetice obtinute dintre nota de la pregatirea pe parcurs si cea de la proba practica de realizare a machetei,au fost stabilitiicastigatorii. In data de 26 aprilie 2018 toti elevii au fost premiati intr-un cadru festiv in centrul de documentare al colegiului nostrude catre firma ROCKWOOL Romania.

(119)

 
 
 
RVV