Home / Activitati / Vizita elevi francezi 2015

Vizita elevi francezi 2015

Pentru al doilea an consecutiv Colegiul Tehnic Anghel Salygni a fost gazda une echipe de sase elevi francezi din orasul Blois.

Prin proiectul Leonardo a fost posibila incheierea unui parteneriat intre cele doua colegii ce au la baza acelasi domeniu de specializare, respectiv domeniul constructilor si instalatilor. In cele doua saptamani petrecute in Bucuresti, elevii francezi insotiti de profesorul Dobrescu Eugen, au avut ocazia sa descopere mentalitatea elevilor si profesorilor romani si nu numai, schimbandu-si, astfel , total parerile preconcepute care circula , in general, despre tarile din estul Europei.

Elevii francezi au participat alaturi de elevii romani la ateliere practice de zidarie, tencuieli, montare sisteme gips-carton, vizite in santier, vizite la fabrica de placi Siniat Romania, la fabrica de ace si la fabrica de ciment Holchim de la Campulung. De asemenea s-au organizat cursuri de limba romana pentru elevii francezi, cursuri sustinute de doamna profesor Gabriela Dan-Hariton.

Alaturi de partenerii nostri de la Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti si Crucea Rosie Sector 3, am implicat elevii francezi in activitati practice si de prim ajutor.

In programul activitatilor zilnice alaturi de atelierele practice, elevii francezi au fost insotiti de profesori si elevi din scoala noastra la Muzeul National al Pompierilor, la Institutul Francez, la Gradina Botanica, la Palatul Parlamentului, in Centrul Vechi si in alte zone de interes ale orasului nostru.

In cadrul centrului de documentare si informare al colegiului nostru am invitat elevii francezi la auditii muzicale si cursuri de dans.

Alaturi de colegii de la catedra de educatie fizica si sport si de elevii de la clasele cu profil vocational sportiv am initiat un meci de baschet intre echipe mixte de elevi francezi si romani.

Atmosfera destinsa, voia buna, intelegerea si profesionalismul s-au aflat constat la baza relatiei de prietenie intre cele doua echipe de elevi si profesori implicati.

(551)

 
 
 
RVV