Home / Activitati / VIZITA LA FIRMA CRISTALIN PROJECT MANAGEMENT

VIZITA LA FIRMA CRISTALIN PROJECT MANAGEMENT

Prof Ioana Zlătăianu:

In saptamana Sa stii mai multe sa fii mai bun am fost in vizita la firma Cristalin Project Management. La actiune au participat elevi ai claselor a IXC ,a XI C si colegii Scarlat Mihai si Mihai Constantin.

Firma Cristalin Project Management are ca obiect de activitate  instalaţiile electrice şi automatizările civile şi industriale .Am fost primiti cu caldura de membrii echipei Cristalin care si-au intrerupt activitatea pe parcursul vizitei noastre,participand la demonstratiile practice din curtea interioara a institutiei special amenajata pentru elevi.

Elevii au putut afla informatii cu privire la realizarea măsurătorilor si verificărilor electrice ce previn incendiile provocate de instalaţiile electrice si electrocutarea.Le-au  fost prezentate diferite ehipamente de masura certificate.Au asistat la explicații si demonstratii practice privind localizarea defectelor cablurilor electrice subterane de joasă şi medie tensiune prin intermediul unui autolaborator trifazat.Elevii au fost surprinsi de faptul ca firma avea un spatiu special amenajat pentru testarea echipamentului de protectia muncii din punctul de vedere al elcectrosecuritatii.
Pe parcursul vizitei am constatat ca intre colectivele noastre este o stralucita apropiere prin asemanare.Cei care sunt de acord cu noi ca un anume proiect putin luat in seama de altii, e de mare insemnatate, pot fi prietenii nostri. Nu e nevoie sa fie de fiecare data de acord cu noi asupra raspunsului.Important este sa stam unii langaaltii si sa privim inainte.Imi permit sa subliniez ca prietenia are nevoie de ceva de care sa-i pese.In cazul nostru de copii,adica de viitor.

Ne-a facut deosebita placere sa fim alaturi de colegii departamentului tehnic ai firmei Cristalin, fiecare membru dand din el tot ce e mai bun, mai inteligent si mai nostim.Oamenii adevarati sunt tot atat de rari incat daca ai intalnit unul, inseamna ca ai dat de o adevarata comoara. Ei te ajuta sa fii mai bun, itidaruieliniste si siguranta. Ne ajuta sa ne intrecem pe noi insine, sa ne indreptam defectele. Bunatatea in sinteza ei, e depasire e un centru luminos de raze.

Desi, sunt pentru comunicare, exista multe lucruri despre care nu e bine doar sa se vorbeasca, ele trebuie facute.Multumesc in numele meu, al colectivului si al scolii noastre ca acestiprofesionisti au fost alaturi de elevii nostri si l-au explicat cu rabdarestituatiile ce pot aparea in viata reala si cum pot fi ele remediate,chiar daca au constat ca acestia nu stapanesc prea bine notiunile de fizica. Gestul departamentului tehnic, ajutorul gratuit e de nepretuit, nu se poate plati. Acesti oameni traiesc in inima noastra si acolo sunt ca acasa.

 

Elev Deveseleanu Ștefan:

Azi la firma Cristalin ni s-au aratat panouri electrice si sigurante pentru evitarea accidentelor, cum se măsoară rezistența electrică a unor fire de tensiune medie și cum sa verificăm dacă mănușile de cauciuc nu sunt gaurite.       

        În cadrul firmei au fost prezentate metoda de măsurare a continuității cablurilor electrice, a izolației cablurilor cu diferite instrumente de măsurat. Apoi a fost prezentat autolaboratorul cu care se pot detecta cablurile defecte in teren, care are posibilitatea sa măsoare distanța până la defectul aparut pe rețea. Apoi ne-a fost prezentat detectorul de cabluri subterane pentru a afla traseele cablurilor.

        De asemenea ne-a fost prezentat modul de verificare a echipamentelor de protectie electroizolante (cizme si manusi). Pentru protectialucratorilor electricieni am vazut echipamentul unei persoane care este format din: cizme de cauciuc, mănuși de cauciuc, casca de protectie, vizieră. Pe lângă cele prezentate am mai vazut diferite tipuri de tablouri electrice echipate cu sigurante fuzibile de diferite tipuri care in caz de electrocutare intrerup automat alimentarea cu energie electrică.

         Sper sa mai mergem la firme si sa avem experiențe de genul cum am fost cu domnul profesor Mihai Constantin,  doamna profesoara Zlătoianu Ioana si domnul Scarlat Mihai.

(352)

 
 
 
RVV