Home / Activitati / Workshop – „Perspective in dezvoltatea unei cariere în domeniul sudării”.

Workshop – „Perspective in dezvoltatea unei cariere în domeniul sudării”.

Vineri, 06.06.2013, s-a desfășurat  workshopul cu tema „Perspective in dezvoltatea unei cariere în domeniul sudării”.

Cu sprijinul sprijinul Asociației de Sudură din România, elevii de la Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” au beneficiat de pregătirea pe simulatorul de sudură SOLDAMATIC. Învățarea prin simulare și-a dovedit încă odată eficiența:

–          permite elevului o participare activă;

–          rezultatele simulării pot fi comparate cu cele ale modelului real;

–          gradul de atractivitate este unul ridicat, prin utilizarea calculatorului;

–          elevii își dezvoltată abilitatea de a colabora pentru rezolvarea sarcinilor;

–          mediul de lucru, neconvențional, contribuie la crearea unui climat de lucru plăcut, relaxant.

Având în vedere faptul că defectele asamblărilor sudate pot fi greu controlate prin metode nedistructive, simulatorul permite evidențierea imediată a acestora, ceea ce face ca acest tip de pregătire să fie superioară celei realizate în mediu real.

De pregătirea prin utilizarea simulatorului de sudură au beneficiat și elevii altor trei unități de învățământ care pregătesc elevi pentru calificarea SUDOR, prin participarea la workshopul  organizat de Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” .

În cadrul aceleiași activități, elevii școlii noastre au prezentat colegilor din celelalte școli echipamentele de ultimă generație din dotarea atelierului de sudură și au făcut demonstrații practice de utilizare a acestora.

Feedbackul obținut la finalul activităților, prin completarea chestionarelor de evaluare, ne îndreptățesc să credem că proiectul „PROFESIONIȘTI PENTRU VIITOR”  a avut un impact pozitiv asupra elevilor și cadrelor didactice implicate, astfel încât acesta va fi continuat pe parcursul anilor şcolari viitori şi, unde este necesar, va fi îmbunătăţit.

(183)

Tags:

 
 
 
RVV