Home / Activitati / Zidarul Priceput – Editia 2015

Zidarul Priceput – Editia 2015

In cadrul Concursului Municipal -Scoala zidarului-Zidarul priceput din anul scolar 2014-2015 au auvut loc sedinte de instruire, cu fiecare echipa participanta, pe teme de zidarie si tencuiala in atelierul din scoala noastra.Fiecare echipa a fost fotografiata pe parcursul desfasurarii probelor practice si apoi a fost notata de comisia de examen.

Pe data de 17 martie 2015 a avut loc proba teoretica ce a constat intr-un test grila pe teme de tencuiala,zidarie,norme de protectia muncii,materiale si unelte folosite la lucraile de zidarie si tencuieli.

           In urma mediei obtinute de fiecare elev au fost desemnati castigatorii.Toti elevii participanti au fost premiati de catre firma Holcim Romania. Doamna Alina Cristea manager dezvoltare durabila din cadrul Holcim a fost alaturi de noi pe tot parcursul acestui concurs si ne-a insotit in vizita de la fabrica de ciment Holcim de la Campulung. In aceasta vizita am avut alaturi pe langa elevii participanti la concursul Zidarul priceput si sase elevi francezi, insotiti de profesorul lor,ce se aflau intr-un schimb de experienta in scoala noastra.

Scopul proiectului

-Dezvoltarea personală și profesională a elevilor din clasele aIXa – aXIIa calificarile „Tehnician in constructii si lucrari publice si tehnician desenator in constructii si instalatii , prin desfășurarea unor activități cu un preponderent caracter aplicativ, prin utilizarea uneltelor, echipamentelor şi materialelor din atelierul de zidarie din cadrul Colegiului Tehnic ,,Anghel Saligny”. Materialele de constructie (B.C.A.,ciment TENCO, nisip) asigurate de catre compania Holcim (Romania)SA;

-Promovarea dialogului, colaborării şi a competiției între elevi; dezvoltarea cooperării şi a colaborării între cadre didactice din unităţile de învăţământ implicate în proiect.

 

Liceele participante la Concursul Municipal -Scoala zidarului-Zidarul priceput anul scolar 2014-2015:

Colegiul Tehnic Anghel Saligny-2 echipe=8 elevi

Colegiul Mihai Bravu-1 echipa=4 elevi

Colegiul Socolescu -1 echipa=4 elevi

Liceul Dante Aligheri-1 echipa=4 elevi

Grup scolar                  Elie Radu-1 echipa=4 elevi

Total=24 elevi si 5 profesori

 

Obiectivele specifice ale proiectului

  • să organizeze activități complexe și atractive pentru dezvoltarea competențelor tehnice;
  • să constientizeze importanta sigurantei si securitatii la locul de munca
  • să implice elevii în propria formare profesională prin utilizarea preponderentă a metodelor active: lucrări practice, studiul de caz, exerciţiul ;
  • să îmbunătățească capacitatea de documentare, să dezvolte capacităţile de acţiune în grup;
  • să stimuleze comunicarea, colaborarea și competiția între elevii din grupul țintă;
  • să informeze elevii cu privire la noile materiale si tehologii din domeniul constructiilor(sa ne cunoastem partenerii);
  • să disemineze rezultatele proiectului în cadrul unor activități metodice, prin informarea privind activitățile desfășurate la aviziere și pe site-urile școlilor.

 

Activităţi propuse, în ordinea în care se vor desfăşura:

  • Activitatea nr. 1. Atelierul de zidarie;
  • Activitatea nr. 2. Constituirea unei baze de date cu profesorii participanţi la proiect

Activitatea nr. 3. Siguranta in santiere-filme protectia muncii- asigurate Holcim

(116)

Tags: , , ,

 
 
 
RVV